keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Valoa tunnelin päässä

Kolmannen päivän kunniaksi aamuaurinko alkoi paistamaan Kivelän rantaan varhain valaisten taiteellisen tuotoksemme kullanhohtoisella valollaan. No, jätettäköön moiset kaunokirjallisuudesta tutut kliseet sikseen ja asiaan: Projekti alkaa olemaan viimeistelyjä vaille valmis.


Aamu alkoi tällä kertaa kaislikossa kahlaten, sillä ainut järkevä tapa ihmishahmon luomiseen alueemme kasvillisuudesta tuntui olevan kaisla. Kumisaappailla varustautuneet ryhmämme jäsenet hoitivat materiaalin hankinnan rantavesistä ja sillä välin me muut muotoilimme oksista kehikkoa ja muotoilimme kaislakasaa ihmistä etäisesti muistuttavaksi. Tunnustettakoon, että jouduimme turvautumaan häpeäksemme myös rautalankaan, sillä toimivia sidontatarpeita ei tuntunut löytyvän. Hahmon pään tekemiseen ryhmämme jäsen sai melko persoonallisen idean. Sen kestävyydestä perjantaihin asti ei tosin ole takeita, joten teimme myös varapään kaislasta varastoon mahdollista pään putoamista varten.
"Pelimiehen" rakentelua ja saksimista.
Kun "pelimieheksi" ristimämme herrasmies oli saatu kyhättyä kokoon, pureuduimme projektimme viimeiseen isompaan aiheeseen eli pelilautaan (tässä vaiheessa terävimmät lukijat ovat saattaneet jo keksiä aihealueemme shakin). Mustat ruudut saatiin valmiiksi jo eilen, mutta valkoiset (tässä tapauksessa vihreät) ruudut olivat vielä täytettä vailla. Niihin etsittiin monipuolisesti alueeltamme löytyviä kasveja aina nokkosista havuihin. Työ oli melko aikaavievää, sillä ruuttujen tuli pysyä mahdollisimman tarkkarajaisina. Olemme kuitenkin lopputulokseen melko tyytyväisiä.

Pelimiehen taustajoukot.
 Huomisen hommaksi vaikuttaa jäävän lähinnä alueiden viimeistelyä ja siistimistä, sillä irtaimet lehdet paitsi a) liikkuvat tuulessa, b) kellastuvat ja nuupahtavat. Lisäksi suuruudenhulluimmat ryhmäläiset ovat harkinneet pelinappuloiden tekemistä, mutta niiden kanssa voi huomenna tulla aikaraja vastaan. Myös käytännön toteuttamisessa saattaa ilmetä ongelmia. Nyt vain toivotaan, että luontoäiti on shakkilaudallemme armollinen ja sateet tuulenpuuskineen jaksavat odottaa viikonloppuun.

Tilanne vähän ennen yhtä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti