tiistai 3. syyskuuta 2013

Punaisen ryhmän toinen päivä metsäkoneiden merkeissä

Päivä alkoi Vanhassa ruokalassa tiimimme kookontumispaikalla puoli kymmeneltä. Eilisen pävän suunnitelma tuntui toteuttamiskelpoiselta, joten päätimme ryhtyä toimeen. Projektimme liittyy Rusthollin paloon, joten tulimme siihen tulokseen että rakennamme yhden huoneen, joka mukailee edesmennyttä taloa. Rustholli alueella oli Evon metsänvartijakoulun metsänhoitajan asunto, joka oli ollut kauan käyttämättömänä. Rakennus oli kulttuurihistoriallisesti arvokas, sillä sen rakentaminen aloitettiin jo 1860 luvulla. Talossa on asunut merkittävä henkilö, A.K. Cajander. Hän on toiminut metsähallituksen pääjohtajana ja pääministerinä.

Palo syttyi 21.4.2013. Raivaustöissä jätettiin palaneita hirsiä tätä projektia ajatellen.

Säästetyt hirret päätyivät projektin materiaaliksi.


Ensimmäiset pienimmät hirret kannoimme itse käsivoimin, mutta tulimme siihen tulokseen että isompiin hirsiin tulisimme tarvitsemaan lisää hevosvoimia. Seuraavaksi menimmekin opettajien puheille ja kysyimme olisiko heillä aikaa auttaa meitä projektissamme. Vanhemmilla opiskelijoilla oli käynnissä oppitunti traktorin ja kouran käytöstä joten opettajat pistivät oppilaansa asialle.


 Mönkijään lastattiin pienimmät hirret samalla kun katselimme vierestä.

Työskentely vaikutti luultua haastavammalta, odotamme innolla omaa vuoroamme. :)
Mönkijään ei saatu mahtumaan isoimpia hirsiä joten paikalle piti saada vieläkin järeämpää kalustoa. Jolloin ratsuväki saapui valtavan traktorin muodossa.Taiteilijat työssä.


Lastin purkamista.


Ruokailun jälkeen lähdimme metsästämään vanhoja huonekaluja Evon kampusalueelta. Esan avustuksella lähdimme tutkimaan Evon rakennuksia. Löysimme itsemme  mm. puuverstaalta, käpyriihestä sekä eri asuinrakennusten ullakoilta.


Mm. tässä rakennuksessa kävimme koluamassa ullakolla.

Lopuksi suunnittelimme seuraavaa päivää, mutta siitä lisää huomenissa.

Päivän aikaansaannos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti